Източник: Clive Brunskill/Getty Images

Карлос Алкарас е най-обсъжданото име в света на тениса през последните дни. Младият испанец постигна феноменални победи на турнира в Мадрид от сериите Мастърс, първо срещу Рафа Надал на четвъртфинал, а след това и срещу световния №1 Новак Джокович на полуфинал. Пред препълнените трибуни на “Caja Mágica”, във финала изнесе тенис лекция на Александър Зверев, за да вдигне първата си титла в испанската столица.

Какво казват тенис експертите за Карлито

Много специалисти казват, че бил подобрена версия на Надал, други на Джокович. Не разбирам тази странна нужда на хората постоянно да сравняват играчите. За мен Карлос Алкарас няма нищо общо нито с Рафа, нито с Ноле. Ще обясня малко по-надолу в статията защо.

Някои от многобройните тенис “разбирачите” в България, се опитаха да омаловажат успехите на Карлос с довода, че на неговата възраст вече имало играчи с по 1-2 титли от Големия шлем. Ами това е чудесно! Адмирации за момчетата, които са ги спечелили.

Какво мисля аз за Карлос Алкарас

Карлос е истински феномен. Той е агресивен и същевременно елегантен по корта. Самоуверен като гладиатор. Той е безстрашен и харизматичен. Излъчва свръхчовешка сила. Непоколебим е. Той е огън. Взривява корта. Диктува играта. Напада като лъв и се защитава като звяр. Достига до загубени топки, които превръща в печеливши удари. Той е стена. Психичеки непробиваем. Карлос е магия.

Това момче притежава онази аура, която те завладява. Която те поглъща. Която те кара да не откъснеш поглед. Която те оставя с отворена уста. Която те вдъхновява. Която те съживява. Карлито е заряд. Той е експлозия за тенис сетивата.

Карлос Алкарас е тенисистът, който ми върна страстта към играта. Момчето, което изстреля нивата ми на адреналин в Космоса. Което ме вдъхнови. Което ми припомни онези моменти на върховна наслада след мач, в които си оставил сърцето на игрището и си показал най-доброто от себе си. Онези моменти, в които публиката крещи твоето име, а ти знаеш, че си им подарил незабравими емоции. Празнувате заедно победета. Усещате я в сърцата си. Чувствате се по-живи отвсякога. Усещате се по-силни, по-свързани, по-добри. В тези моменти знаете, че няма невъзможни неща.

Карлос може и наполовин да не достигне до успехите на легендите в стози спорт. Но това момче носи нещо по-специално от рекордите. Носи магията на тениса в себе си. Той е светлия лъч сред новото поколение еднообразни и скучни тенисисти. Глътката свеж въздух в тура. Огънят, който разпалва и дава живот.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *