Тенис на живо

Тенисът на живо е една по-специална емоция. Магия, която трудно се описва с думи, тя просто трябва да се изживее. Тенисът на живо ти дава възможност да видиш играта по един коренно различен начин. Да усетиш скоростта на топката, да разбереш какви невероятни крака притежават тези атлети и с каква бързина се движат по корта.

Много често, пред малкия екран, се вайкаме: „Защо не игра по правата, как можа да я забиеш в мрежата?!” и т.н. Без изобщо да си даваме сметка колко бързо се случват нещата на корта и как тенисистите имат буквално части от секундата, за да вземат решение. Ако твърде дълго обмислят ситуацията – как да ударят, какво да направят, те просто ще сбъркат.

Колко пъти ви се е случвало и на вас да пропуснете лесен удар и да си кажете: „Не трябваше да променям решението си!“ Патрик Муратоглу съветва: Независимо какъв удар сте решили да направите – не се колебайте и не променяйте първоначалния си избор. Направете го на 100%. В момента, в който започнете да се колебаете, вероятността да направите грешка, е много голяма.

Как да изберем място на тенис корта

Мястото, от което ще гледаме тенис има значение. Макар че, когато заминавах за Лондон 2017 г. ми беше абсолютно все едно къде ще седя. И на прожекторите отгоре да ме бяха сложили, щях да съм щастлива. Исках просто да присъствам на мач на Федерер. Когато силно искаш и вярваш в нещо, Вселената ти помага то да се случи. След много перипети се озовах на едно от най-невероятни места в О2 арена.

Ако си избрал място зад основната линия, тоест зад тенисистите, когато изпълняват сервис, това ти позволява да усетиш много по-добре скоростта на топката.

Разбира се, колкото по-близо до корта си, толкова повече това усещане се засилва. Също така, позиционирайки се по този начин, се предпазваш от схващане на врата.

Ако си избрал място по дължината на корта, тоест в по-широката трибуна (зад пейките на играчите), пак усещаш скоростта на топката, но по различен начин.

Колкото по-близо е мястото ти до корта, толкова повече упражнения за врата се налага да правиш. За да следиш всичко се налага да си местиш главата и погледа постоянно – отляво надясно и обратно. Лично мен това ме изморява и не ми е особено комфортно.

Да избереш място по диагонал на корта, поне според мен, не е никак лоша идея. Това ти позволява хем да усетиш скоростта на топката, хем имаш и поглед по широчината на корта. А допълнителинят бонус е, че цената на билетите там е по-ниска.

Откъде да си купим билети за тенис

От личен опит мога да кажа, че най-сигурният начин – е от официалния сайт на турнира, който искаш да посетиш.

Тенис билет

Има много посредници, които препродават билети за различни спортни събития. Тук има две основни уловки:

  • Първата е, че билетите са по-съкпи. В тези посреднически сайтове, хората купуват билетите на реални цени и ги препродават двойно по-скъпи, а понякога и повече.
  • Втората уловка е, че билетът може да се окаже дублиран. Когато си купиш билета от посреднически сайт, често ти го изпращат по електронен път. Същият този билет го има и човекът, който го е купил пръв. Ако той реши да го използва и отиде в залата преди теб, то твоят билет ще е невалиден. Тук малко е на принципа – по-бързия печели.

Затова вярвам, че най-сигурният начин, е просто да си купиш билет от официалния сайт на турнира. Ако не си сигурен кой е, направи по-задълбочено проучване. В официалния сайт ще продават билети само за въпросния тенис турнир. Ако видиш билети и за други събития, значи си в страница, която е посредник. Когато си купувам билети, независимо дали са самолетни или за някакво събитие, го правя през официалните сайтове. Например, ако ще летя с Уиз еър, си купувам билети от страница на Уиз.

За София Оупън нещатат стоят по малко по-различен начин. Домашният турнир има официални партньори, които предлагат билетите.

Тенисът на живо си е празник. Който и турнир да харесаш, каквото и място да избереш – наслади му се. Бъди позитивен и вярвай, че най-доброто предстои. Може съвсем случайно да се разминеш с някоя от легендите в този спорт или да попаднеш на най-лудия мач, за който ще разказваш години наред.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *