За Теди Ангелова

Казвам се Теди Ангелова и обожавам спорта. Занимавах се професионално с баскетбол. Бях национален състезател. Шампион на страната ни и носител на Купата на България с отборите на „Дунав Русе“ и „ЦСКА София“. Също така и шампион на Адриадическа лига през 2007 г. с Червените ангели. Имах щастието да играя няколко сеозона и в силното първенство на Испания. Обичам да плувам и съм дипломиран спасител на водни паркове. Като по-малка тренирах алпийски ски. Голямата ми страст днес е тенисът на корт. Любовта ми към този спорт ме отведе до телевизията, където в момента съм водещ на предаването Break point/Точка за пробив по Макс спорт 1.

Провеждам индивидуални консултации – онлайн и на живо в София. Водя групови семинари, лекции и програми по ментална подготовка. Автор съм на книгата „Стоп паник атаки“ и на  „Наръчника за спортисти – Как да се справя с блокирането преди състезание“

Психологическата част в спорта, а и в живота, винаги е будила любопитството ми. Била съм на върха, но познавам и чувството на дъното. Преминала съм през много спортни препятствия и житейски предизвикателства. Тежки депресивни състояния, паник атаки, натрапчиви мисли, свръхочаквания и разочарования. Затова искам да ви кажа, че ако често сте потиснати или тъжни, ако се чувствате сякаш сте в капан, ако си мислите, че нещо не ви е наред или че сте луди – спокойно, не сте, нито сте единствените, които се чувствате по този начин. И аз бях в тунела без светлина. И аз се срамувах от емоциите си и вярвах, че нещо не ми е наред. Написах книгата си „Стоп паник атаки“ заради себе си, защото имах нужда, без да очаквам, че в думите ми ще се припознаят хиляди хора.  

В спорта психическата (ментална) подготовка е не по-малко важна от физическата. Всъщност, доказано е, че най-великите спортни постижения се случват в ума ни, а не в тялото. Това, което е в главата ни е най-важно за успеха. За щастие, през последните години, все повече треньори и атлети осъзнават необходимостта от психологическата подготовка.

Създадох сайта си www.tedyangelova.com, за да споделям опита и знанията, които натрупах през годините. Неговата цел е да подпомага развитието на спортисти, треньори и родители на спортуващи деца. 

" Най-великите спортни постижения се случват в съзнанието, а не в тялото!
Теди Ангелова

Разказвам вдъхновяващи и мотивиращи истории. Говоря за провалите и по-тежките моменти в живота.

Към блога за спортна психология