Тенис академии за аматьори

Като човек, който е израстнал по спортни лагери и академии, познавам отлично магията на това да се потопиш в подобна атмосфера. Тези прживявания, остават и до ден днешен, едни от най-незабравимите в живота ми.

Когато започнах да играя тенис, бях доволна, че най-накрая се осмелих да стъпя на корта. След това започнах да участвам по турнири, защото тръпката от състезание за мен винаги е била по-специална. Носи ми един по-различен заряд. Адреналин, който само спортът може да ми даде. Организират се немалко турнири за аматьори, което е прекрасно. Но за мен въпросът не е просто да отидеш на корта, да излезеш срещу човек, с когото не сте разменили и две думи, да изиграеш мача си и да се върнеш за сладващия. За мен най-важна е атмосферата. Емоциите, енергията, които те завладяват по време на спортен камп или истинско състезание.

Тенис академии за аматьори – кампове за възрастни

Ако и вие сте запален тенис аматьор, който иска да се потопи в подобна атмосфера, представям ви 2 от най-добри тенис академии в Европа. В тях може да се докоснете до едни от най-добрите тенис треньори в света, а ако имате малко повече късмет – и до едни от най-великите играчи. Това са места, на които може да се почувствате като професионални атлети за кратко и да разберете как минава ежедневието на звездите в тениса.

Академията на Рафа Надал

Rafa Nadal Academy

Rafa Nadal Academy, лично за мен, е нещо като рая на тениса за малки и големи. Когато си взех курса на Тони Надал, който е сниман в академията, реших да проверя дали предлагат кампове и за аматьори като мен. Останах много приятно изненадана от това, което открих.

Академията на Рафа се намира в любимата ми Испания, и по-конкретно в Манакор – остров Палма де Майорка. Базата разполага с открити/закрити клей и хард кортове, както и с мултифункционални игрища. Хотел, ресторанти, модерен фитнес, СПА, няколко басейна и черешката на тортата – музеят на Надал.

Тенис аматьорите могат да се насладят на едноседмични или уикенд кампове, като от тях зависи какво ще има в програмата. Например за уикенд камп цената е около 700 евро и включва:

 • 2 нощувки със закуски и вечери за двама.
 • 8 часа тенис – 2 часа в петък следобед, 2 часа събота сутрин + 2 часа следобед и 2 часа неделя сутрин – това е само за един човек. Цената за допълнителен тенис пакет е 390 евро.
 • Достъп до игрища, фитнес, басейни и СПА.
 • Комплимент за добре дошли.

*При единично настаняване цената е горе-долу същата, разликата е минимална.

Камп за вързастни – Rafa Nadal Academy

Разбира се, предлагат се допълнителни услуги срещу заплащане – масажи, индивидуални тенис/фитнес тренировки и др. А входът за музея на Рафа е 10 евро.

Рафа Надал – музей – източник: rafanadalacademy.com

Най-вълнуващото на кампа е, че ще сте част от цялата атмосфера в Академията – треньорите; професионалните състезатели, които се подготвят; децата, които са бъдещетите звезди и на които скоро ще се възхищаваме; другите тенис любители от най-различни точки на света. Ще имате възможност да се докоснете до един нов свят – да се запознаете с тези хора, да поговорите, да почерпите от опита им, да тренирате, да се забавлявате, да създадете нови контакти. Това за мен е безценно.

Академията на Муратоглу

Тенис Академията на Муратоглу – източник – mouratoglou.com

Академията на Муратоглу е още един тенис рай за професионалисти и аматьори. С интерес следя „The Coach“, както е известен Патриk, и не крия симпатиите си към французина. Наскоро научих нещо много любопитно от него за това, че техниката на всички топ играчи е базирана на доминиращото им око.

Mouratoglou Tennis Academy се намира в сърцето на Френската Ривиера, разположена между Ница и Кан. В нея са тренирали Григор Димитров, Новак Джокович, Серина Уилямс, Стефанос Циципас и още редица звезди от световния тенис.

Академията е внуишетлна и разполага на практика с всичко – открити/закрити клей и хард кортове, мултифункционални игрища, фитнес, СПА, басейни, хотел и резиденция, ресторанти, плаж, кафета и магазини.

Mouratoglou Tennis Academy

Тенис камповете за възрастни, и в Академията на Муратоглу, са седмични или уикенд. Давам пример отново за уикенд камп, като съм гледала едни и същи дати /04.03.22 – 06.03.22/ и за двете бази. Цената за уикенд пакет е 609 евро и включва:

 • 2 нощувки за двама.
 • 4 часа тенис на ден – за един човек.
 • Тактически упражнения – за един човек.
 • Физически тренировки – за един човек.
 • Тренировки за психическа устойчивост (по-известно на английски като – mental coaching) – за един човек.
Камп за вързрастни – Mouratoglou Tennis Academy
Камп за вързрастни – Mouratoglou Tennis Academy

Както виждате изхранването не е включено в пакета. Срещу допълнително заплащане може да добавите закуска, обяд и вечеря. Цената е:

 • 25 евро за 1 закуска;
 • 24 евро за 1 обяд;
 • 48 евро за 1 вечеря.
Изхранване – Mouratoglou Tennis Academy

Силно вярвам, че каквото човек не е поискал, това не е направил. Двете Академии са достъпни за всеки любител и предлагат неповторимо тенис изживяване. Вие коя бихте избрали?

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *