Иван Стоев
Кой е Иван Стоев?

Иван Стоев е виновникът Редута Оупън да съществува. Той успява да превърне една идея в реалност.

Иван е директор на турнира, който се провежда ежегодно на кортовете на тенис клуб „15:40“.

Освен директор и организатор на турнира, Иван заедно с жена си, са луди любители на тениса.

Прекарват значително количество часове на корта. От 7 дни в седмицата, те играят тенис 5 от тях. И не, не играят по 1 час, а обикновено между 2 и 4 часа. В моите очи, като човек, който професионално се е занимавал със спорт, това е доста впечатляващо постижение за аматьори.

Миналата година, когато преоткрих любителските турнири, се записах за изданието на Редута Оупън.

Прекрачвайки прага на тенис клуб „15:40“, знаех че този турнир ще е по-различен и специален от останалите, на които съм участвала.

Всичко за това изживяване, пречупено през моята призма, може да прочетете тук: Reduta Open – отношение и забавление

Иван успя да ме очарова още с първото впечатление. Той посрещаше всички участнитци лично. Здрависваше се здраво и се усмихваше искрено. Нещо, което те кара да се отпуснеш и да се чувстваш на място.

Както обичам да казвам – малките детайли правят разликата голяма.

Разговорът ми с Иван

Как се роди идеята за Редута Оупън? Какво те провокира да организираш турнира?

Редута Оупън

Всъщност всичко започна през 2018 г. с приятелски мачове между мен, съпругата ми и още двама аматьори. Удоволствието от играта и стремежът към усъвършенстване на всеки един постепенно доведе до търсене и привличане и на други играчи.

Сформирахме viber група – Reduta Open, към която във времето се присъединяваха все повече участници, което даде възможност за ежеседмични срещи за игра и сформиране на множество мини турнири – вечерни и неделни.

В момента тази група наброява повече от 80 участника (мъже и жени), от различни възрастови групи и професии.

По време на тези тенис битки се зародиха нови приятелства, създаде се изключително приятелска атмосфера, което породи в нас желанието да организираме турнири за аматьори.

Стремежът ни е те да са на по-високо ниво от съществуващите в момента и чрез гостоприемство да създадем незабравима атмосфера и чувство за принадлежност на участниците.

Какво ви дава (на теб и съпругата ти) Редута Оупън?

Reduta Open ни дава изключително позитивни емоции, успяваме да се откъснем от напрегнатото работно ежедневие, осъществяваме нови запознанства и срещи с хора със сходни интереси и стремежи.

Организацията, както и турнирите, ни дават възможност за игра с най-различни партньори, създава се все по-рядко срещаната в днешно време приятелска атмосфера.

Reduta Open

Силно се надявам, че всички участници са успели да почувстват тази атмосфера.

Какво пренасяте от тениса в живота? Знам, че не играете професионално, но съм силно впечатлена колко часове прекарвате на кортовете.

Започнахме да играем преди 4-5 години и играта така ни завладя, че постепенно броят на часовете, които прекарваме на тенис кортовете се увеличи значително.

Със сигурност една от най-важните предпоставки за това бяха новите ни запознанства с приятни и енергични хора, с които имаме общи интереси и теми на разговор.

Атмосферата при срещите ни е изключително приятна, което естествено води до увеличаване и на броя им.

Имаме вече организирани и няколко тенис – уикенда на морето, които се получиха изключително приятни. Създаде се едно „мини“ тенис общество.

Какъв съвет би дал сега на 20-годишното си „Аз“?

Това е един много интересен и философски въпрос. Ние винаги сме били много отдадени на целите, които сме си поставяли на всеки един етап от живота и развитието си. Не само в професионален, но и в житейски план.

Максимата: „Който не може да се забавлява истински, не може и да работи истински“, винаги се е отнасяла за нас на 100%. Защото когато целите са постигнати, забавлението е много по-сладко.

Съветът, който бих дал е – поставяй си високи цели, вярвай в тях и не се съмнявай в правилността им. Работи усилено, преследвай ги и резултатите няма да закъснеят. И не забравяй – превърни работата в удоволствие!

Кога ще е следващото издание и какво планирате?

Следващото издание на турнира – Reduta Open 6, планираме да се проведе в началото на месец май – от 8 до 16, на кортовете на тенис клуб „15:40“, които са наши постоянни домакини и партньори.

Той ще бъде най-голям от всички, организирани от нас досега – ще се включат около 100 участника, които ще бъдат разделени в групи, в дамска и мъжка схема.

Освен редовните мачове, предвиждаме и изненади за участниците, които не успеят да преминат групите.

Успех, Ванка! С нетърпение очаквам изданието на Редута Оупън 2021.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *