Неочаквано добра изненада

Редута Опън /Reduta Open/ се оказа едно невероятно тенис изживяване. Получих “дива карта” и бързо се озовах в основната схема. Личеше си, че организацията е на ниво още преди старта на самия турнир.

Първата приятна изненада беше официалното откриване. Още със самото влизане в тенис център „15-40“ те завладяваше една по-различна емоция. Усещаше се духът на турнир. На истинско състезание. Не просто на поредната тренировка. Лично за мен тази тръпка е неповторима.

Силата на малките детайли

Усмихнато и позитивно посрещане от организаторите. Малък детайл, който много помага да се почувстваш по-специален.

Заведението бе декорирано с рекламни банери и балони, които допълнително приповдигаха настроението. Черешката на тортата бяха коктейлите.

Красиви и пъстри, изтънчено съчетани с шишове от плодове. Беше цветно и аристократично.

И, както се изрази един от организаторите – всички състезатели започнаха с равен старт – по чаша коктейл.  

За всички дами бяха предвидени и скромни подаръчета от Guinot. Веднага се сетих за моя любим израз – малките детайли правят разликата голяма.

Е, Редута Опън /Reduta Open/ определно знаят тайната на малките детайли.

Време за тенис

След подобно отношение и няколко коктейла за загрявка, няма как да не покажеш най-добрия си тенис 🙂

Още първата вечер се получиха доста оспорвани и интригуващи мача.

За радост на едни, и за нещастие на други, Вселената бе събрала някои от фаворитите в една група. Все пак, да не забравяме, че Тя има доста деликатно чувство за хумор.

Reduta Open не се плаши от дъжда

Дъждът успя да направи някои промени в програмата, но организацията отново бе на висота. Кортовете бяха в отлично състояние за игра след проливния дъжд, който се изля над София. Топките – също. Не съм чула някой от състезателите да се е оплакал от тях.

За разлика от “опасните топки” в Париж тази година.

София ми е Париж…

Все още не съм ходила на турнир от Големия шлем, но това, което видях от Reduta Open, е достойно за адмирации.

По мое скромно мнение, на неспециалист, ако проблемите в Париж продължат, съвсем спокойно тенис елитът може да се премести в София, да доиграе турнира 🙂

На финала – за всеки по нещо

Във финалния ден имаше от всичко за всички.

На първо място – качествен тенис. Един от мъжките полуфинали предложи много емоции, обрат и напрежение. Момчетата удряха топката не по-зле от някои професионалисти.

Страстите до такава степен се нажежиха, че имаше хвърлени ракети, викове “c’mon”, стиснати юмруци и не на последното място – бурна подкрепа от страна на публиката. Истинска тенис драма.

Поредната изненада…

Силно ме впечатли, че организаторите бяха помислили и за отпадналите състезатели. Тоест и за мен 🙂 Да, да, не станах шампион. Трябват ми повечко часове на корта. За следващото издание се готвя.

Мини турнир за „загубеняци“

Та ние, отпадналите, изиграхме мини „блиц-турнир“ на смесени двойки. Сменяхме партньорите си през определено време и сумирахме точките от всички изиграни двубои.

Беше изключително забавно. Оказа се, че двама от състезателите имат равен брой точки. Шампионът при нас, “загубеняците”, трябваше да се реши с тайбрек или… с шотове. В крайна сметка тенисът надделя. Но имаше време и за нова порция коктейли.

Купи, медали и награди

Официалното награждаване беше последвано от афтър парти, торта, много усмивки и добро настроение. Прекрасен завършек на един прекрасен турнир, организиран с много страст.

„Редута Опън“, благодаря за фантастичните емоции.

Подобни публикации

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *