Теди Ангелова

ТениСтраст празнува рожден ден

Днес ТениСтраст празнува рожден ден! Става на 1 годинка! Преди 365 дни започнах това пътешествие, защото имах нужда да правя нещо, което обичам; нещо което ми носи радост и удовлетворение; нещо, което кара сърцето ми да пее. А тенисът, спортът като цяло и писането, определено са едни от тези неща.

Страст + постоянство + вяра = успех

Формулата за успех, лично за мен, е – страст, постоянство и вяра.

Страст

Правиш това, което кара сърцето ти да пее. Правиш това, в което гориш. Това, което ти наси радост и удовлетворение.

А, ако не знаеш какво точно е то – не седиш на дивана и не чакаш да падне полилея върху главата ти, за да се появи вдъхновението.

Опитваш различни неща, докато не разбереш какво наистина кара сърцето ти да пее. Повяравй ми няма как да го пропуснеш.

Постоянство

Правиш това нещо, което кара сърцето ти да пее тъпо и упорито, постоянно. Ти решаваш  дали ще е всеки ден, всеки понеделник или всяко първо число на месеца.

Правиш го без да спираш. Както казва Георги, създател на подкаста Свръхчовекът с Георги Ненов – Без да бързаш! Без да спираш! Това се превърна в един от любимите ми цитати.

Вяра

Не се заблуждавай, че тя стои на 3-то място. Може да съм я изброила последна, но тя е най-важната съставка за успеха. Необходимо е да имаш безрезервна вярва в теб и в това, което правиш. Дори, когато целият свят е срещу теб и ти обяснява как няма да се получи.

Ще имаш тежки моменти. Моменти на съмнения. Моменти, в които ще си обезкуражен. Моменти, в които няма да виждаш резултати, колкото и усилия да полагаш. Моменти, в които ще те критикуват и ще ти обясняват, че нищо не става от теб.

Но въпреки всичко – не спирай. Продължавай! Вярвай в себе си и в това, което кара сърцето ти да пее. Вярвай в чудеса!

Щастието се крие в самото пътешествие, не в крайната дестинация

Теди Ангелова

Моето пътешествие продължава и една година по-късно. Плавах до нови и най-различни острови и земи. Срещах невероятни хора, изживях още по-невероятни емоции. Да, имаше и по-трудни пътувания, но те са част от цялото пътешествие.

  • За 365 дни, във Фейсбук страницата на ТениСтраст, успях да споделям всеки ден, поне по една публикация, която образова, мотивира или забавлява.
  • За 365 дни успях да напиша повече от 70 статии в блога си.

Спортът е едно малко чудо. Чудо, което ни учи на толкова много неща. А, едно от тези неща е и една от съставките във формулата за успех – постоянство. Бъди капитан на своята душа! Ти решаваш накъде да отплаваш!

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *