Източник: Getty images

Поведение на посредствения тенис треньор

От опита ми на професионален спортист, който е имал не един или двама треньори, между които и невероятни специалисти, мога да отлича няколко признака, по които да разпознаете посредствения треньор.

  • Посредственият тенис треньор няма да се интересува особено от вас. Ще ви каже какво да правите, колкото да отбие номера и ще си говори с някого, ще си гледа в телефона и т.н. С други думи казано – ще симулира присъствие на корта с вас, но в действителност няма да бъде.
  • За посредствения тенис треньор е важно да си вземе паричките и междувременно, ако може да посвърши още нещо.
  • Посредственият тенис треньор дори няма да се опита да ви влезе в обувките, за да разбере какво искате.
  • Посредственият тенис треньор ще ви каже: “Да, да, супер е така!”, когато сте забили топката в мрежата, удряйки по най-неправилния начин.
  • Посредственият тенис треньор обича да говори повече за себе си, отколкото за клиентите си/състезателите, играчите/. Обича да бъде център на внимание.
  • Посредственият тенис треньор е компетентен по всичко и не зачита мнението на останалите.
  • Посредственият тенис треньор, както споменах си мисли, че знае всичко и за него да инвестира в своето развитие като треньор, с различни тенис обучения, книги, семинари, пътувания, е пълна загуба на пари и време.

Дипломата не прави човека добър специалист

Това че някой е завършил НСА, изкарал е треньорски курс и има диплома за треньор, далеч не го прави добър специалист.

Аз имам диплома за висше образование по Бизнес администрация. Но, не ме питайте нищо свързано с бизнес администарцията. Тотал щета съм! Но ако ме попитате нещо, свързано с тениса. О, да! Тук мога да ви споделя и да ви покажа неща, които много посредствени тенис треньори няма да направят. Защо?

Защото тенисът е голямата ми страст и горя в него. Неслучайно сайтът ми е – ТениСтраст. Защото имам желанието да развивам тенис уменията си и да се уча от най-добрите. Преди време изкарах няколко модула от курса по тенис на Тони Надал.

Освен курса на Чичо Тони, си взех обучения на Андре Агаси и Серина Уилямс. Имам възможност да попивам нови знания от различни тенис треньори. За мен е важно да се уча от истински професионалисти, един от тях е Васко Младенв, който е бил спаринг партньор на Новак Джокович.

Цялата тази палитра от теория и практика ме прави много по-компетентна на тема тенис, отколкото на тема – бизнес администрация.

Така че, когато избирате тенис треньор, ако забележите някои от гореизброените признаци на поведение, то най-вероятно сте попаднали на посредствен треньор.

Подобни публикации

Един коментар

  1. Абсолютно вярно , отношението към тенисът , към спорта е от много важен момент !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *