Академия по ментална подготовка за спортисти – какво представлява

Академия по ментална подготовка за спортисти е тренировъчна програма за деца и юноши спортисти, фокусирана върху менталната подготовка. Най-успешните атлети отделят внимание на:

  • Физическата си подготовка;
  • Техническата и тактическа подготовка;
  • Психическата подготовка.

За да може един спортист да разгърне пълния си потенциал е необходимо да тренира и трите компонента. Мозъкът ни е като мускул, който може да се тренира по същия начин, по който тренираме бицепсите си във фитнеса и техниката си в залата.

Именно това ще правим в Акедемията по ментална подготовка за спортисти – ще тринарме мозъка си в продължение на месеци. Ще практикуваме заедно техники и упражнения за успокояване на ума; за повишаване на самочувствието и увереността; за подобряване на концентрацията. Ще се учим как да управляваме емоциите и негативните мисли в най-напрегнатите ситуации по време на състезание.

За да има ефект, е необходимо постоянство и редовни тренировки. Така, както тренирате всеки ден техниката и физическата си подготовка, така ще отделяме внимание няколко пъти в месеца и на ментални тренировки.

Доказано е, че най-великите спортни постижения се случват в съзнанието. Това, което е в главата ни, е най-важно за успеха!

Скоро очаквайте подробности за Академията по ментална подготова за спортисти

За контакт с мен – индивидуални консултации и групови срещи

Наръчник за спортисти – Как да се справите с блокирането преди състезание

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *