Живот като на Федерер

В онзи период животът ми започваше и приключваше с баскетбол. Ставах, лягах, дишах с мисълта за него. Тренировки, турнири, лагери, национален отбор, пътувания.

Ежедневие точно като на Фед, но на “малко” по-различно ниво 🙂

Бегли „познания“ на тема тенис

Като човек, който не просто обича спорта, а живее с него, винаги съм поназнайвала по нещо в различните му сфери. Бях чувала, че Сампрас е най-добрият. Знаех за голямото му съперничество с Агаси. И дотук се простираха познанията ми на тема тенис.

Как си обогатих тенис речника?

Никога не съм била привърженик на телевизията, предаванията, та дори и на филмите. Най-често съм използвала електронните устройства, за да гледам някакъв спорт.

След “запознанството” ми с г-н Федерер, започнах да пренебрегвам любимия си баскетбол и да му изневерявам с тенис. Все повече тенис… и още тенис.

Разбира се, отделяйки толкова време на този спорт, думи като “дюс поле”, “топ спин”, “ретур”, “сечен бедхенд”, “плосък сервис” и т.н., придобиваха все повече смисъл и вече не ми звучаха на китайски. А, имена като Налбандиян, Филипусис, Кория, спрях да ги асоциирам с вождове на племена.

Луди фенове

Никак не е трудно да забележи човек, че когато говоря за Федерер цялата се променям. Очите ми заблестяват, усмивка озарява лицето ми. Гласът ми става по-звънък. Започвам да жестикулирам. Понякога дори имам усещането, че ще литна от вълнение.

Всички знаем как изглежда едно щастливо дете, обяснявайки нещо, което го е впечатлило. Е, доста често се преобразявам в това дете, говорейки за швейцареца – магьосник.

Споделено щастие

Изключително трудно е за хората, които ме обичат да останат безпристрастни в тези ми моменти.

Да видим любимите си същества щастливи е безценно. Съответно, те също се радват, когато съм на гребена на вълната.

Страст и емоция

За мен Федерер и тенисът никога не са били просто един спортист и една игра. Те са емоция и преживяване. Те са вдъхновение и мотивация. Те са – начин на живот. Начин на живот, който моите хора исках да разберат и да споделят с мен.

В момента гордо мога да кажа, че всички те са луди фенове на Фед и на тениса като цяло. И като кажа луди фенове – не си мислете, че преувеличавам. Майка ми си взима отпуска, за да гледа Гришо и Роджър. Аз също, но това вярвам, е повече от ясно.

На двете със сестра ми, не ни беше особено трудно да “обсебим” и половинките си с тази ни страст.

Подобни публикации

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *